Ezt a receptet még a dédimamám kézzel írt receptfüzetében találtam, és felkeltette az érdeklődésem, mert elég egyszerű összedobni, és utána is akad egy csomó alternatív felhasználási mód (pl. kiváló vakondtúrás torta alapnak, de erről majd később).
Kakaós lepény
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 5 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1/4 l tej
- 4 dkg kakaó
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojást kikeverjük a vajjal és a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót, és egyenletesen elkeverjük azt is. Következik a tej fele, a sütőpor, a só és a liszt, amit alaposan összedolgozunk, és a maradék tejet is hozzáadva simára keverjük.
Sütőpapírral bélelt kerek (lehetőleg kapcsos) tortaformában sütjük: 160 fok, légkeveréses, 15-20 perc. (Ha a teteje már kész, de a közepe még nyers a fogpiszkáló-teszt szerint, akkor sütőpapírral borítsuk be.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése