2013. október 14., hétfő

Almás batyu

Adott némi maradék réteslap, kevés diótöltelék (nemrég baklavával próbálkoztam - kár volt), sok alma, meg az édesség iránti vágy. Hogy mi lesz ebből? 

Almás batyu
Hozzávalók:
- alma
- darált dió
- méz
- mazsola
- citromlé
- rumaroma / sütőrum
- réteslap
- olaj
- cukor
- fűszerek: őrölt fahéj és szegfűszeg

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, félbe (mások szerint negyedbe) vágjuk, kivágjuk a magházat, és felhasználásig enyhén citromos vízben úsztatjuk.
A diót, mézet, mazsolát, citromlevet és rumaromát / sütőrumot sűrű masszává keverjük.
A cukrot és a fűszereket összekeverjük egy kis tálban.
A réteslapokat egyforma négyzetekre szabjuk, akkorák legyenek, hogy az almadarabokat bele lehessen csomagolni. Egy négyzetet megkenünk olajjal, majd átlósan (hogy csillag alakot formázzon) rátesszük a második lapot, amit szintén megolajozunk.
Ha mindent előkészítettünk, jöhet a batyuzás:az almadarabokat beleforgatjuk a fűszeres cukorba, majd a rétescsillag közepére tesszük. A kivágott magház helyét megtöltjük a diós masszával, és a réteslapok sarkait összecsípve becsomagoljuk az almákat. A csomagokat körbekenjük olajjal, sütőpapíros tepsire tesszük, és magas lángon pirulásig sütjük. (Nekem: 180 fok, légkeveréses, 10perc)

Ilyen lett:


(Kieg.: Javaslatokat várnék arra, hogy hogyan nem ázik el a réteslap alja az almától...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése