2013. október 17., csütörtök

Császármorzsa

Én annyira nem vagyok oda érte, de a Zuram imádja. Én meg őt :) 
(És amúgy is csomó lekvárt főztem :D)

Császármorzsa
Hozzávalók:
- 10 dkg dara
- 7 g liszt (tényleg ennyi, nem elírás)
- 2,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- citromlé
- csipet só
Elkészítés:
A darát elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tejet és egy órát állni hagyjuk (Közben simán lehet ebédet főzni :D) A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és citromlével, ezt hozzáadunk a darához, majd sóval felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan ezt is a masszához dolgozzuk.
Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, és kis adagonként, a rántottához hasonló módon, nagy lángon, folyamatosan kevergetve megsütjük a tésztát.

Baracklekvárral a legfinomabb. Szerintem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése