2013. október 17., csütörtök

Diós-almás süti

Ez az anyukám egyik kedvence. Meg persze az enyém is, mert rém egyszerű, viszont nagyon finom.

Diós-almás süti
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 20 dkg durvára reszelt alma (eredetileg 30 dkg van a receptben, de attól nehéz, vizes lesz a tészta)
- 3 db tojás
- fél cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- mézes fűszerkeverék
- díszítésenek durvára tört dió
Elkészítés: 
A tojást alaposan kikeverem a cukorral, hozzáadom a többi hozzávalót, és jól összedolgozom (fakanállal is lehet, de a robotgép kényelmesebb megoldás). Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, tetejét megszórom a dióval, és 10percig erősebb, utána 20-25percig közepes lángon sütöm. Fogpiszkáló-próbával ellenőrzőm, mikor sül meg teljesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése