2013. október 15., kedd

Töltött kenyércipó

Szüleimmel közös húsvétozást terveztünk, eredetileg nálunk. Valami nagyon ütős, mégis igazán húsvéti jellegű ételt akartunk készíteni - utóbb kiderült, a szállíthatóság is fontos, mert végül mi mentünk hozzájuk. Némi kutatómunka után olya receptet találtunk, hogy azóta is emlegetjük azt az ebédet :)

Töltött kenyércipó
Hozzávalók:
- 1 cipó
- 40 dkg savanyú káposzta
- 4-5 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- főtt füstölt csülök
- tejföl

Elkészítés:
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a savanyú káposztát (ha túl savanyú, előtte mossuk ki), és kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. A tojásokat megfőzzük és felkarikázzuk, a cipó tetejét levágjuk, a belsejét kikapargatjuk, a csülköt összevágjuk. 
A cipó aljára egy réteg tojást fektetünk, amit meglocsolunk tejföllel. Erre jön a savanyú káposzta, a tetejére tejföl, végül a csülök, meg újra a tejföl.
Visszatesszük a cipó kalapját, az egészet alaposan becsomagoljuk alufóliába, és ezt a csomagot közepes lángon 30percig sütjük.


(Kieg1.: bár a bolti cipó is kiváló, mi itthon sütöttünk kenyeret, sütőben, mert az úgy a vagány)
(Kieg2.: a kikapart cipóbélből bitang jó fasírtot csináltunk)
(Kieg3.: a tölteléket lehet több réteben is rakni, úgy még jobban keverednek az ízek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése