2014. augusztus 28., csütörtök

Kakaós csiga

Nem régen olvastam valami gyerekszáj rovatban az alábbi vallomást: "Úgy szeretlek, hogy neked adnám a kakaós csigám közepét" Na, van, akit én is úgy szeretek, de hogy be tudjam bizonyítani, előbb meg kellene sütni azt a kakaós csigát :) Ha már van remek leveles (hajtogatott) tészta recept a tarsolyomban, és ha már ajánlgatták, hogy kakaós csigát is lehet belőle készíteni, akkor biztosan megér egy próbát a dolog:

Kakaós csiga
Hozzávalók:
- leveles tészta (saját vagy bolti)
- olaj / olvasztott vaj a kenéshez
- 3 ek kakaópor
- 2 ek porcukor
Elkészítés:
A leveles tésztát elkészítjük, vagy kiolvasztjuk és hajtogatunk rajta egyet bemelegítésként (kettős hajtás), majd igyekszünk teljesen szabályos, kb fél centi vastag téglalap méretűre nyújtani. A kinyújtott tésztát megkenjük olajjal, megszórjuk a kakaópor és a porcukor keverékével, szorosan feltekerjük, és jó éles késsel kb. másfél centis korongokat vágunk belőle. 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kicsit kihűlt, porcukorral megszórjuk, de anélkül is működik.


(Kieg.: kakaó helyett lehet fahéjjal is, vagy a bevállalósabbaknak pizzásra ízesíteni Ez utóbbihoz a pizzaszósz és némi reszelt sajt kell)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése