2014. augusztus 28., csütörtök

Gombás tejszínes rakott tészta

Nagy bajban vagyok a tésztás éltelekkel, sosem tudom, mit főzzek, ha épp tésztát ennék. 
Aztán nemrég, az internetes kalandozásaim közben találtam egy receptet, ami majdnem jó volt. Kicsit átalakítottam, és nagyon jó lett :D Íme:

Gombás tejszínes rakott tészta
Hozzávalók:
- tészta (penne vagy valami hasonló)
- olaj
- hagyma
- csirkemell
- gomba
- só, bors, majoranna
- tejszín
- 2-3 különböző sajt
Elkészítés:
A tesztat al dente-re fozom, ha kesz, leszurom es visszateszem a fozoedenybe. Kozben a hagymát kevés olajon megdinsztelem, ráteszem a feldarabolt csirkemellet és fehéredésig pirítom. Mellédobom a gombát, öntök rá egy korty vizet, fűszerezem és lefedve készre főzöm. Ha megpuhult a hús,lepiritom, es a tesztahoz keverem. Lereszelem a sajtokat (celszeru egy semleges es egy markans izu sajtot valasztani), es ezt is hozzakeverem a tesztahoz. Hozzaontom a tejszint, es jo alaposan osszekeverem, es az egeszet egy tepsibe szedem. Kozepes langon addig sutom, amig a teteje kicsit megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése