2014. május 6., kedd

A legegyszerűbb desszert

Ez a recept egy kényszer szülte megoldás (ennek megfelelően elég béna neve van :D), ami hamar át is alakult, de mindkét formája meglepően jól sült el: a Zuram imádja, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, így én is. Duplán :)

Poharas desszert
Hozzávalók:
- morzsolható keksz
- gyümölcs (okos választás a színes, nem túl leves fajta)
- natúr joghurt
- vaníliás cukor
- igény szerint cukor, citromlé
Elkészítés:
A gyümölcsöt megpucolom és nagyjából felaprítom, majd botmixerrel pürésítem. (Ha nagyon savanyú, egy kis cukorral dobom fel, ha pedig túl édes, citromlevet csepegtetek bele.) A joghurtot elkeverem kevés vaníliás cukorral, esetleg egy kis cukorral (savanykás gyümölcsnél nem árt). A kehely / pohár aljára morzsolok egy réteg kekszet, kanalazok rá egy réteg joghurtot, arra egy réteg gyümölcsöt, majd megint joghurt, és a tetejére morzsolt keksz. Ha előrelátó voltam, akkor nem pürésítettem le az összes gyümölcsöt, hanem maradt díszítésnek a tetejére.

Egy hátránya van csak ennek a desszertnek: ha szeretnénk, hogy a keksz ne ázzon el teljesen, akkor nem érdemes sokkal hamarabb összeállítani.
Ja, és mindegy, milyen poharat vagy kelyhet választunk, de ha az esztétika is fontos, akkor az üveget javaslom, hogy látsszanak a rétegek :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése